VI SOM VAR LARS PALM – 25/11-17/12

Jonas Westlund – Hagren Bela – Johan Larsson – Olof Bandh – [krig] – Sara Lundberg – Daniel Palmberg

Nu är det dags! – Sista utställningen på Galleri Lars Palm! Vi firar vårt avslut i en gemensam utställning med alla vi som varit Lars Palm!

Sedan ungefär år 2000 har galleriet i Kungen-huset drivits under namnet ”Galleri Lars Palm”. Det startades av Daniel Palmberg och Johan Larsson som träffades på Konstskolan och ville utforska en alternativ syn på konst. Genom åren har otaliga utställningar med alla möjliga sorters konst visats i dessa två mycket små men samtidigt oändligt stora rum. Med några års mellanrum har tråden som är Lars Palm plockats upp av någon annan. Som Sara Lundberg och Olof Bandh som under sin gymnasietid arrangerade flera utställningar som; Lars Palm. Därefter tog Jonas Westlund och Weronika Bela, som då gick på Konstskolan i Gävle upp tråden och visade upp både sin egen och andras konst i galleriet, under samma namn; Lars Palm. 2011 tågade [krig] in i jakt på ett rum för ett performance som kallades [landet]. Galleriet erbjöd en unik möjlighet för dem att skapa en plats i Sandviken för experiment och installationer. Samtidigt som galleriets ”format” även möjliggjorde utbyten och konstnärligt sällskap – och dessutom med ett lustigt namn; Lars Palm!

Nu samlas alla vi som varit Lars Palm för första gången tillsammans i vårt eget galleri efter att ha flyttat ifrån Sandviken, stannat kvar, kommit tillbaka eller rotat oss någon annan stans. De flesta av oss jobbar med kreativa yrken, eller har fortsatt med våra kreativa uttryck på olika vis. Vi har egentligen aldrig träffats såhär, som ”gallerister”. Nu får vi möjlighet att minnas, tänka och prata tillsammans, om vad detta lilla rum för konst har betytt för oss.  Det är med spänning vi öppnar dörrarna den 25 November – till den sista utställningen på Lars Palm!

VERNISSAGE
Utställningen öppnar den 25 November med en vernissage som startar kl 15.00. Vi dukar upp till gemensam middag runt 17.00 och under kvällen samtalar vi om våra delade erfarenheter. Om du vill vara säker på att få mat: anmäl dig till gallerilarspalm@backbeatbolaget.se

ÖPPETTIDER
Fredagar 12-16
Lördagar 12-16
Söndagar 12-16

VÄLKOMMEN!