Waq Waq Kingdom och Gävle Zoo på Kungen!

Den magiska våren har börjat!

WaqWaq Kingdom är en japansk tribal bass duo som består av Kiki Hitomi och Shigeru Ishihara. Båda kommer ursprungligen från Japan och den 8 Februari kommer de till Kungen!

De har bott i Storbritannien i över ett decennium och är nu baserade i Leipzig och Berlin. Deras sound är som en psykedelisk Nabe-hotpot som smälter samman japansk traditionell Minyo med jamaikansk dancehall, fotverk, dub, techno, tribal polyrhythms och Super Nintendo soundtracks. Texterna och deras visuals inspireras av den forntida Shinto-mytologin och de japanska ”Matsuri” -festivalerna som hedrar de lokala gudarna, ”Kami-sama”.WaqWaq Kingdoms hypnotiska och shamaniska liveuppträdanden är en intensiv upplevelse som återförenar deras animistiska rötter med framtiden för urbana neonfärger.

Shigeru Ishihara är mest känd som breakcore-gameboy-legenden DJ Scotch Egg, men också för att spela bas i Seefeel (Warp Records), Devilman-projektet och Small But Hard Records. Kiki Hitomi är sångare / låtskrivare från basforskare King Midas Sound (Ninja Tune), Black Chow, den japanska Dubstep-brusduon Dokkebi Q och projektet NoinoNoinoNoino. Hennes mycket hyllade solodebutalbum ”Karma No Kusari” dök upp på Jahtari 2016.

Gästar bakom skivspelarna gör också Gävle ZOO! Gävle Zoo är en dagdröm, en hägringen om en oas i öknen som ibland plötsligt materialiseras i form av ett rum som pulserar av disco, acid, house, ballonger, svett och frihet, glowsticks och högar med vinyler, men framför allt handlar den om dig och ditt kontrollerande överjag. Det är det vi ska försöka tjuvkoppla oss förbi så du får gå loss på dansgolvet, en ritual lika gammal som själva mänskligheten, om inte äldre.

Datum: 8 Februari
Insläpp: 20.00
Inträde: 100/120 kr (medlem/icke medlem)

Konserterna presenteras som en del av projektet ”Levande Kungen” i samarbete med Studiefrämjandet, med stöd från Region Gävleborg, Kulturrådet, Sandvikens kommun och Lars Bucans Kulturstiftelse.