Anna Linnea Liljeholm – Vilse

Anna Linnea Liljeholm arbetar som processbaserad textilkonstnär och tecknare som bor i Lilla Dicka utanför Avesta – Nu kommer hon till Galleri Lars Palm och bygger en platsspecifik installation i galleriet!

Anna Linnea är utbildad vid Steneby – Högskolan för design och konsthantverk där hon tog sin master 2012. Föreningen mellan teckning och textil är grunden till hennes konstnärskap. Oftast utkristalliserar det sig i rumsliga installationer eller skulpturer. Gestaltningar som fungerar som gränsländer mellan något yttre och inre. Vad som är verkligt eller fiktion. Eller två- och tredimensionellt. De senaste åren har även rum och platser blivit allt viktigare beståndsdelar i hennes konstnärliga arbete.

Hon ser det platsspecifika arbetet som en möjlighet att integrera rummets redan befintliga attribut men det öppnar också upp för att förvränga och förlänga. En plats fungerar lite som en bro. Den binder samman två punkter som omöjligt kan möta varandra utan att den. Inför utställningen Vilse på Galleri Lars Palm har Anna Linnea utgått från en fiktiv plats som hon identifierat och kartlagt med hjälp av sin konstnärliga process.

VERNISSAGE
Utställningen öppnar den 23 April med en vernissage kl 15.00

ÖPPETTIDER
Fredagar 12-16
Lördagar 12-16

Utställningen produceras i samarbete med ABF Gästrikebygden och Konstfrämjandet Gävleborg, med stöd av Kulturrådet, Gunvorgöranssonsstiftelse och Sandvikens kommun.