Esa Toivonen – Mobilteckningar

Esa Toivonen visar bild och film på Galleri Lars Palm!

Esa Toivonen presenterar en utställning med måleri som handlar om människans olika situationer inför livet med en poetisk stämning som helhet. Esa som främst är känd för sitt akrylmåleri har använt mobilen eller plattan för att göra skisser till målningar. Teckningarna liknar han vid en slags dagsvers i bildform.

När han lade ut de digitala bilder på Facebook och Instagram började de leva sitt eget liv och har gett upphov till olika kommentar och livlig respons på sociala media. Motiven kan vara allt från kattungar, sagogestalter till existentiella bilder med ämnen som livet och döden eller abstrakta framställningar.

Esa Toivonen är född och uppvuxen i Sandviken, men är numera bosatt i Falkenbergs kommun, Halland. Esa har haft flera uppmärksammade separata utställningar i Sandviken, (bl.a. I Sandvikens konsthall), Gävle, Falkenberg, Halmstad och Stockholm samt deltagit i jurybedömda samlingsutställningar i Gävleborgs län tex. Länskonsten. I Staffans kyrkan i Gävle finns en offentlig utsmyckning som gjordes 1999. En utställning som visas årligen under fastetiden. Esa Toivonen är även representerad i i Länsmuseet Gävleborg, Region Halland, Sandvikens- och Gävle kommuns samlingar.
Esa reser regelbundet på inspirationsresor. Han har varit till Mexiko, mellanöstern och till flera europeiska länder, däribland ettårig vistelse i München och tre månaders vistelse i Provence.

Utställningen öppnar den 29 September med en vernissage kl 18.00. Därefter är galleriet öppet: Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16. Utställningen produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg.