KONSTHALL 323

Vill du teckna med oss? Vill du rita med en bil? Har du en teckning som passar i ett handskfack? Konsthall323 kommer på besök till Sandviken den 5 Oktober!

Då är den som vill välkommen att tillsammans med oss göra en teckningsinstallation i och med bilen. Teckningarna flyttar sen in på Galleri Lars Palm. I galleriet visas även en retrospektiv utställning med verk ur Konsthall323s nästan tioåriga historia. Under utställningsperioden öppnar konsthallens café en tillfällig fillial på Lars Palm, här kan du mötas över kaffe och runda kakor.

Lördagen den 19 Oktober åker konsthallen och Galleri Lars Palm ut på en turné runt om Sandviken. Då kan Konsthallen dyka upp på en parkering nära dig!

Om Konshall323
Sedan 2010 driver konstnärerna Frida Krohn och Ylva Trapp Konshall323 – en konstinstitution i en bil. Dehar sedan starten gjort platsspecifika utställningar, samtalsserier under färd, seminarier från bakluckan, musikal och ljudverk i bilen.I konsthall323 bestämmer de själva vad som är viktigt. I konsthall323 är de chefer, konstnärer, städare, finansiärer och PR-ansvariga. Konsthallen startades för att de ville ha en konsthall och för att de hade en bil. Att använda en bil som utställningslokal är inte alltid helt perfekt, det kan snöa och man kan få parkeringsböter men de har hittat andra fördelar än om vi haft ett fyra vita väggar rum. Baksätet är en utmärkt plats för samtal. Mötet mellan skulptur och ratt kan vara mycket lyckosamt. Konstnärerna utnyttjar sin lokals egenheter till fullo; med deras flexibla arkitektur kan de dyka upp där vi behövs. Konsthall232 verkar lokalt och globalt.

Utställningen öppnar den 5 Oktober med en vernissage och teckningsworkshop kl 17. Därefter är galleriet öppet: Fre:, Lör, Sön: 12-16.Utställningen produceras i samarbete med ABF Gästrikebygden och med stöd av Kulturrådet, Gunvor Göranssons Kulturstiftelse, Lars Bucans Kulturstiftelse och Sandvikens kommun