MOB47 + Passiv Dödshjälp- på Kungen 1 April

1 april kommer MOB47 till KUNGEN!

Datum: 1 April 2023
Insläpp: 19.30
Inträde: 70/200kr (medlem / icke medlem)

På scen står också Passiv Dödshjälp!

MOB47
Deras första band var Speedy Snails och året var 1981. Sommaren 1982 bytte de namn till Censur och började spela mer punk influerat. Chrille bytte bas till trummor medans Jugga tog hand om basen och Åke gitarren. Hösten 1983 tog de in en sågare vid namn Mentis och passade på att byta namn till MOB47 och spelade in 11 låtars kassetten Hardcore Attack. Mentis var sångare fram till 1984 och under det året spelade de in Kärnvapen Attack EPn då med Åke och Jugga på sång. 1985 kom Robban in på micken med det blev kortvarigt. Nästa sångare var Tommy och de gjorde några gigs innan Jugga slutade och inte långt efter upplöstes bandet 1986. Nästa 20 år senare 2005 bestämde de sig för att testa spela igen, 2006 gjorde de sin Reunion spelning på Debaser i Stockholm. Line up var Åke gitarr, Chrille trummor, Johan bas och Jugga på sång. 2007 spelade de in EPn ”Dom ljuger igen” och samma år slutade Jugga som sångare. Vi gjorde en hel del spelningar som tremannaband innan Johan slutade 2016. Inte långt efter tog Christoffer hand om basen och under hösten 2022 har de spelat in 20 nya låtar som kommer att släppas 2023.

PASSIV DÖDSHJÄLP
Bandet startade i Gävle 2007 och spelar enligt dem själva någon slags crustcore med droppade gitarrer och ”emo-harmonier’, som till en början tillkom främst för att reta gallfeber på punkpolisen. Med x antal releaser i bagaget, samt en hel del europasvängar är nu gruppen tillbaka på livescenen med en ny sättning, varvat med både originalmedlemmar och några nya ansikten. Ett nytt album är i skrivande stund in the works och förbereder sig för att se dagens ljus; ett arbete som påbörjades innan Coronan dök upp och satte otaliga käppar i hjulet, olyckligtvis kombinerat med både avhopp och annan djävulskap. Passiv Dödshjälp kommer denna afton att bjuda på ett klassiskt set med gamla godbitar genom åren, men ruvar i replokalen på ny magi och ett mindset att höja ribban ytterligare. Keep your eyes peeled.

BLI MEDLEM!
Gå på konserter till medlemspris under ett år!

Registrera dig som medlem via appen Cardskipper.
Du kan göra det via hemsidan: https://apply.cardskipper.se/wxlf
Du kan också scanna qr koden nedan:

Ladda sedan hem appen, få ditt medlemskort och ta del av nyheter och evenemang direkt i appen! Du kan också logga in via hemsidan: https://member.cardskipper.se/Welcome

OBS!
Registrera ditt medlemskap innan spelningen! Du måste kunna visa upp medlemskortet (som du når via appen) i dörren när du betalar ditt inträde. Om du inte gör det får du betala fullpris.

Om du inte har Smartphone:
Registrera dig via datorn på länken: https://apply.cardskipper.se/wxlf
Skicka sedan ett mail till oss: backbeatbolaget@backbeatbolaget.se och berätta att du har blivit medlem men ej har en smartphone så löser vi det.

Konserterna produceras i samarbete med Studiefrämjandet, med stöd av Kulturrådet, Region Gävleborg Sigrid Göranssons Kulturstiftelse och Sandvikens kommun.